İçecekler dersi kapsamında kahve haftasında, Gastronomi ve Mutfak Sanatları 3.sınıf öğrencilerimiz @zerocoffeeroastery ‘e konuk oldu.
DevamıUzman Kimyager Cansu Tuğba Karaman Öcal ile Gastronomi ve Mutfak Sanatlarına Giriş dersinde temel beslenme konusunda söyleşi gerçekleştirdik.
DevamıCam Piramit Fuar ve Kongre Merkezinde gerçekleştirilen GastroAntalya 2022’ye Aşçılık programı hocaları, Aşçılık Programı öğrencileri, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü hocaları ve öğrencileri ile katılım sağladılar.
DevamıAşçılık Programı Beslenme İlkeleri ve Menü Planlama dersi kapsamında Uzman Konuk Cansu Tuğba Karaman Öcal ile söyleşimiz 29 Kasım 2022 Salı günü Öğr. Gör. Şebnem Köseoğlu salonunda gerçekleşecektir.
DevamıGastronomi ve Mutfak Sanatları Türkçe ve İngilizce Bölümleri Gıda Bilimi ve Food Science dersleri kapsamında kahvenin bilimini keşfettik. Espresso makinasının çalışma prensibi ve latte, cappuccino gibi espresso bazlı kahvelerin yapım tekniklerini öğrendik.
DevamıMaltepe Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü Öğretim Görevlisi Seda ÇAKMAK KAVSARA’nın “Gastronomide Sunum ve Tabaklama” konusundaki webinarı 21 Kasım Pazartesi günü saat 10:30’da gerçekleştirildi.
Devamı17-18 Kasım 2022 tarihlerinde İstanbul’da düzenlenen II. Maden Suyu Kongresi’ne bölüm başkanımız Dr. Esra Mankan hocamız katılımda bulundu. Dr. Esra Mankan hocamız Aylin Kükürt isimli yüksek lisans öğrencimizle bildiri sunarak diğer bir oturumda da moderatörlük görevini üstlenerek k...
DevamıTV8 ekranlarının sevilen programı Masterchef 'in geçen sezon yarışmacıları Tahsin KÜÇÜK ve Araz AKNAM Aşçılık Programı ve Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümü öğrencilerini ziyaret etti.
DevamıAçlığı yok etmek ve beslenme şartlarını iyileştirmek amacıyla 1943'te kurulan ve 1946'da Birleşmiş Milletler'in uzmanlık kuruluşu haline gelen Gıda ve Tarım Örgütü FAO, Alanya HEP Üniversitesi'nde 'Kimseyi geride bırakma' sloganıyla gıda paneli düzenledi.
DevamıAntalya İl Tarım ve Orman Müdürü Sn. Gökhan KARACA, Alanya İlçe Tarım ve Orman Müdürü Sn. Mehmet RÜZGAR ve çok sayıda katılım gösteren değerli konuklarımızla ''Dünya Gıda Günü'' panelimizi üniversitemizde gerçekleştirdik.
DevamıALANYA Hamdullah Emin Paşa (HEP) Üniversitesi desteği ile basılan Avokado kitabının lansmanı bugün 15.00-17.00 saatleri arasında Alanya Belediyesi Mutfak – Kültür Evi’nde yapıldı.
DevamıSalı ve Perşembe Akşamları Ekranlara gelen Alanya'nın gündemini tutan Nabız da bu hafta Alanya Hep Üniversitesi ve Hedefleri konuşuldu. Ülkü Arslan,'ın canlı yayın konukları, Alanya HEP Üniversitesi Mimarlık Fakültesi Öğr. Görevlisi Selin ÇORUH, Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Ba...
Devamıİtalyan Şef Linda SETTE ve eşi üniversite mutfağımıza konuk oldu.
DevamıTürk Mutfağını Anlamak kitabının yazarı ve Başkent Üniversitesi Öğretim Görevlisi Servet Kazım Güney, 30 Mart Çarşamba günü saat 14.00’te webinarımızda bilgilerini bizlerle paylaşacak.
Devamı28 Mart Pazartesi Günü saat 11:00'de Yemek Fotoğrafçısı Elif Tekkaya ve Sunset Grill & Bar Operasyon Direktörü Necdet Koç ile "Gastronomi mi Yoksa Sadece Aşçılık mı?" konulu webinarımıza katılımınızı bekliyoruz.
Devamıİstanbul Topkapı Üniversitesi'nden Prof. Dr. Birol Saygı hocamız 18 Mart Cuma günü, Gastronomi Sohbetleri 11'de Tarım, Gıda, Beslenme Nereye Gidiyor? konulu webinarımızın konuğu olacak.
DevamıPamukkale Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölüm Başkanı Prof. Dr. Nurten Çekal hocamız bugün saat 16.00'da Sürdürülebilir Gastronomi Açısından Coğrafi İşaret ve Standart Reçetelerin Önemi ile ilgili değerli bilgilerini bizimle paylaşacak.
DevamıAlanya'da yetişen tropkal meyvelerin bulunduğu sera alanlarına teknik saha gezisi düzenlenecektir. Bizleri bahçesinde ağırlayacak olan Hakan SAYAR’a misafirperverliğinden ötürü teşekkür ediyoruz
DevamıGastronomi Sohbetleri - 9 Sağlıklı İçecekler Nasıl Hazırlanır? Konuk: Diyetisyen Berfin Ceren ALIŞIR Koordinatör: Öğr. Gör. Tamer TAŞÇI
Devamı18. İstanbul Mutfak Günleri Yarışması’nda üniversitemizi temsil eden öğrencilerimizden İrem Karatabak, Azmi Efe Kale, Hasan Serhat İşlek ve Yiğithan Mertyiğit Bronz Madalya sahibi oldular.
Devamı